Tilaa homekoira tutkimaan asuntosi kunto!

Koulutetut homekoirat tunnistavat useita erilaisia homelajeja sekä sädesienet. Kun epäilet homeen aiheuttamaa vaurioita tai haluat varmistua kiinteistön kunnosta, teetä luotettava ja nopea tutkimus meillä!

Homekoira on nopea ja lahjomaton homeen etsijä, joka on pieni satsaus suhteessa asuntokauppaan taikka ihmisten sairasteluun! Koirat pystyvät paikantamaan ja ilmaisemaan vauriokohdat ilman kalliita purkutöitä. Koirillemme on opetettu sädesienet sekä 20 yleisintä kiinteistössä kasvavaa hometta.

Tutkimukset laajalle alueelle eri puolille Suomea

Yrityksemme toimii kattavalla säteellä eri puolilla Suomea: mm. Sastamalassa, Pirkanmaalla sekä myös esimerkiksi pääkaupunkiseudulla eli Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja alueen muilla paikkakunnilla. Koirat ovat tottuneet työskentelemään kaikenlaisissa tiloissa,  omakotitaloista ja rivi- ja kerrostaloista aina erilaisiin liiketiloihin asti, joten tarkastus voidaan suorittaa tehokkaasti ja varmasti missä tahansa kohteessa. 

Koiramme ovat valmistuneet Suomen ensimmäisestä homekoirakoulutuksesta

Olemme opiskelleet Suomen ensimmäisessä ammatillisesti koulutettujen homekoiraohjaajien koulutuksessa Keski-Pohjanmaan maaseutuopistossa, Kannuksen yksikössä ja koiramme ovat tasotestattu hyväksytysti koulun toimesta.

Koiramme on koulutettu vastaavin menetelmin kuin virkakoirat, esim. poliisin huume- ja räjähdekoirat.

Tilanteita missä homeen tunnistavia koiria yleensä käytetään

Koska koiran kanssa tehtävä tutkimus on nopeasuoritteinen, voidaan se teettää käytännössä missä tahansa tilanteessa, vaikka remontin alussa tai ennen kiinteistön kauppaneuvottelua. Koulutetut koirat pystyvät erittäin tarkan hajuaistinsa avulla tunnistamaan jo pienenkin homevaurion, joka voi ajan mittaan vaikuttaa ratkaisevasti kiinteistön kuntoon. Esimerkiksi kotivakuutushan ei yleisesti korvaa homevaurioita, joten koiran kanssa tehdyn tutkimuksen tilaaminen vaikka ennen asunnon kauppakirjojen kirjoittamista on pieni, mutta samalla merkittävä panostus tulevaisuuteen.

Yleisimpiä käyttötilanteita koirille:

  •  Asunto-, mökki- ja kiinteistökaupat
  •  Remonttia ennen tai sen jälkeen
  •  Selvitettäessä ”vanhan talon” tai ”mummolan” hajua, joka tarttuu esineisiin ja vaatteisiin
  •  Kuntotarkastuksen yhteydessä
  •  Kosteus- ja homevaurioiden löytyessä, kun halutaan selvittää vaurion laajuus
  •  Asukkaiden oudon sairastelun yhteydessä, esim. nuhaa, yskää, astmaa ja allergioita

Ota yhteyttä ja tilaa meidät varmistamaan kiinteistösi kunto!

Askarruttaako sinua talossasi oleva outo ja tunnistamaton haju tai esiintyykö sinulla tai perheelläsi esimerkiksi toistuvia hengitystieinfektiota kuten nuhaa, astmaa tai poskiontelotulehduksia? Ota heti yhteyttä ja tilaa meiltä luotettava homekoira tutkimaan kiinteistösi kunto. Tutkimus kannattaa teettää myös silloin, kun olet ostamassa tai myymässä kiinteistöä, olipa se sitten uusi tai vanha - hometta kun voi esiintyä myös vastikään rakennetuissa taloissa. Koiran kanssa tehty tutkimus on nopea eikä siinä vahingoiteta tai avata pintoja, joten se kannattaa teettää aina, kun on pienikin epäilys homevauriosta.

Yhteystiedot

Hometutka
Jenna Knuutinen
Sastamala
Puh: 040 968 1001
hometutka@gmail.com